Veliki brat velika prevara


Ako sam do sada i sumnjala da je pobeda u reality show-u “Veliki Brat” nameštaljka, ovih dana sam se i uverila u to čitajući dnevnu štampu.
Pažnju mi je privukao tekst koji govori o Mikiju Đuričiću, pobedniku poslednjeg serijala VIP Veliki brat. Do nedavno tek anonimni čovek sa sela čija se sudbina ni malo nije razlikovala od bilo koje druge priče, javno je optužio „Velikog Brata“ da ga ucenjuje i da ne želi da mu isplati deo nagrade koju je osvojio. Mada meni još uvek nije jasno ko je mogao da glasa za čoveka koji pljuje rođenog oca i provocira sve oko sebe?!


Elem, ovaj doskora običan zemljoradnik, a odskora “pčelar i kuvar iz Kupinova” nedavno je izjavio da organizatori „Velikog Brata“ nisu ispoštovali zakonske rokove za isplatu dela nagrade od 50.000 evra. Kako kaže, planira da podnese tužbu protiv njih, jer mu nisu isplatili deo nagrade zbog nekih “privatnih” dugova. E sad, to i ne bi trebalo toliko da čudi sa obzirom na to da svi mi nekome nešto dugujemo, ali…pitanje koje se postavlja je kakve veze privatni dugovi ovog malog čoveka imaju sa “Velikim Bratom”?! Tu dilemu razrešili su upravo oni koji su odgovorni za fer play u ovoj priči. Organizatori tvrde kako će oni pomoći Mikiju da reše problem time što će “angažovati advokata da reši naplatu pozajmica koje je njihov ekskluzivac Miki napravio”?!? Kažu da će advokat da reši problem dugova koje je Miki napravio Pinku, Pressu, organizatorima “Velikog Brata“ i zaposlenima u Emotion produkciji. “Sve su te pare date da bi se vraćali njegovi kockarski dugovi i za sve postoje potpisane priznanice. Pošto nikome nije vraćen dug, bili smo primorani da sudskim putem tražimo poravnanje. Niko Mikija ne ucenjuje, jer je dug prema njemu manji nego što on duguje drugima, a nikome nije ni dinar vratio, iako je obećao da će to da uradi“ – naveli su organizatori “Velikog Brata”.
U slobodnom prevodu, ova izjava bi (u najmanju ruku) mogla da se protumači na sledeći način : mi pozajmljujemo lovu tebi (Mikiju), a vratićeš nam uz kamatu kada pobediš u “Velikom Bratu”. To ćemo mi da sredimo! Naivno je i da se pomisli da se danas nekome pozajmljuju pare, ako već nisi smislio i to kako će taj neko da ih vrati. E,sada je nastao problem, jer se dojučerašnji anonimac oseća oštećenim, a “Veliki Brat” baš i ne bi da isprazni svoju kasu ako ne mora. I dok se novopečeni “pčelar i kuvar iz Kupinova” i kreatori modernog fer play-a međusobno nadmudruju po naslovnim stranicama dnevne štampe, narod i dalje veruje da je upravo on taj koji bira pobednike !?!
Zablude su, izgleda, odavno postale deo naše sadašnjice.

Advertisements

Jedno reagovanje

  1. Veliki Brat,VELIKA GLUPOST.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: