„Dead and Gone“ u Barbinom stilu


Aktuelni svetski hit Džastina Timberlejka i repera Ti-Aja „Dead and Gone“, verovali ili ne, neodoljivo podseća na naš veliki hit „Ne brže od života“ koji su pre devet godina snimili Vlado Georgiev i Igor Montenigers u čast tragično nastradalom Nebojši Saveljiću.
Nisam mogla da poverujem sopstvenim očima (a ni ušima!) kada sam čula Džastina Timberlejka, ali… obe pesme počinju repovanjem koji u originalu izvodi Nigor,a u Džastinovoj pesmi – reper Ti-Aj. Refren svetskog hita „Dead and Gone“ ritmom je gotovo identičan pesmi Vlade Georgijeva, a sama atmosfera u u spotovima je veoma slična.
Takođe, tematika pesama je (slučajno ili namerno) vrlo slična. U spotu „Ne brže od života“, Vlade i Igor pevaju i voze se automobilom. U ekranizovanom spotu „Dead and Gone“, Džastin Timberlejk i Ti-Aj čine isto – voze automobil i pevaju!

Pesma (i svetski hit!?) Džastina Timberlejka, „Dead and Gone“, nalazi se na Ti-Ajovom šestom studijskom albumu „Paper Trail“. Album je objavljen krajem septembra prošle godine,a pesmu potpisuju kompozitori Šarlejn Heris, Džastin Timberlejk i Robin Tadros. Kompletan aranžman pesme uradeo je Džastin Timberlejk lično u saradnji s Robom Noksom.
Refren pesme je:
“I’ve been traveling on this road to long
Just trying to find my way back home
the old me is dead and gone
dead and gone.“

Sa druge strane, svi znamo da pesmu „Ne brže od života“ izvode članovi nekadašnje popularne grupe „Montenigers“. Vlado Georgiev i Igor Lazić snimili su ovu pesmu nakon pogibije najboljeg prijatelja Nebojše Saveljića, 2000. godine.

Refren Barbine pesme odlično znamo :
“Ne brže od života – ne!
Ako misliš bilo gde
Moraš sporije.”

Tekst pesama nije isti, ali melodija refrena je gotovo identična. Nakon svega, još uvek se pitam nije li neki naš pametnjaković, saradnik američkih producenata, preradio Barbinu pesmu i poslao je Amerima?!?
Iako još ne mogu da poverujem sopstvenim ušima, sigurna sam da je naša pesma, na neki način, bila uzor Džastinu Timberlejku da snimi hit „Dead and Gone“.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: