Agonija naše realnosti


Dokle su sve spremne naše samozvane dive da idu ne bi li ubrale pokoji poen više u svojoj „estradnoj” karijeri, najbolje govori primer samozvane “kraljice” naše folk-estrade (iako moj mozak zaista još uvek ne može da shvati koju to plemićku titulu ima dotična!?). Ova folkerka nedavno je bezobzirno obmanula javnost plasirajući u medijima svoje “provokativne” fotografije i vest da će se iste pojaviti (ni manje, ni više!) u britanskom gej magazinu „Refreš„!
Neposredno posle objavljivanja fotografija u „lezbo zanosu“, prema pisanju internet magazina Opera 17, samozvana diva izjavila je da je angažman sa „Refrešom“ ugovorio beogradski fotograf.
Naravno, kao što to obično biva kada čovek preceni sebe, ubrzo su stigli i (očekivani) demanti tako da je medijima data odlična priča koja će (verujem) danima puniti naslovne stranice svakog magazina u Srbiji…Afera na pomolu.
Međutim, ono što mene lično dotiče u celoj ovoj priči nisu kuloarska prepričavanja vezana za samozvane zvezde i zvezdice našeg estradnog neba. Njih je uvek bilo i biće…Ne! Mnogo više zabrinjava činjenica da neko ko sebi daje za pravo da se naziva “kraljicom” i pored zaista velikih imena poput Lepe Lukić (iako nisam baš nešto zagrižena ni za nju, moram priznati da žena zaista ima glasovne sposobnosti dostojne jedne muzičke dive!), može sebi da dozvoli da se slika u pozama koje apsolutno ne priliče tituli kojom se ista razbacuje. Uz put, te slike tako bahato pokazuje širokom auditorijumu (u kome ima i dece, očigledno) vidno ponosna na svoj lik i delo! E, to je već nešto što mora da odzvoni kao alarm upozorenja u glavi svake iole pametne žene.

Necenzurisano i nemoralno

Necenzurisano i nemoralno

Nedavno mi je neko rekao da je ekonomska kriza koja je pred nama jako zabrinjavajuća, ali da je očigledan pad morala mnogo veći problem današnjice, na koji (na žalost) niko ne obraća pažnju. E, sada mi je potpuno jasno koliko je čovek bio u pravu!
Golišave slike raznoraznih instant-zvezda nekada su punile stranice časopisa na kojima je uredno pisalo “Zabranjeno za mlađe od 18 godina”. Danas, takve slike pune gotovo svaki magazin i časopis u Srbiji! Bez ikakve cenzure, takva izdanja lako dolaze u ruke maloletne dece koja, naivna i psihološki nerazvijena, upijaju sve što im tamo neka javna ličnost servira. Zamislite onda kakav primer te iste tinejdžerke mogu naći upravo u ovakvim golišavim slikama jedne Seke Aleksić?!?
Da se razumemo, nemam ja apsolutno ništa protiv Seke Aleksić, a još manje protiv bilo koje druge folkerke, ali što ne ide – ne ide! Javna ličnost, sama po sebi, je ona koja na sopstvenom primeru masovno prenosi poruku (devojčicama koje žele da budu poput nje) šta je dobro, a šta ne. U neku ruku, danas se tinejdžerke više okreću svojim idolima nego pravim moralnim vrednostima. Upravo zbog toga javna ličnost mora da ostavi utisak zrele i stabilne osobe kako bi njena poruka bila pozitivno primljena kod njenih fanova. Međutim…. Uz izuzetke pojedinaca, naša estrada sve više liči na kupleraj! Na TV ekranu neprestalno paradiraju gole prikaze koje su spremne pogaziti u sebi i ono najsvetije ne bi li privukle bilo kakvu pažnju.
Talenat, glas i muzičke sposobnosti odavno su izgubili svaki smisao. Nije više bitno umeš li da pevaš, jer moderna tehnika danas prikriva sve mane. Bitnije je, izgleda, jesi li spreman da pokažeš svoju intimu i koliko daleko želiš da ideš u svom promiskuitetu. To se traži, to se prodaje i (što je najvažnije) to se reflektuje u ponašanju mladih. I onda, kada jedna ovakva afera izbije na svetlost dana, niko ne brine o tome jesu li golišave slike prikladne za gladne oči tinejdžera, ali zato svi brinu o tome šta je koja samozvana zvezda rekla. Prosto se utrkuju ko će više pikanterija da iznese u javnost uz obavezno javno publikovanje (iznova i iznova) spornih slika. Začarani krug iskrivljenih ogledala se neumorno vrti, a moral sve dublje i dublje tone u ponor…. sve dok se jednog dana ne probudimo utamničeni u sopstvenoj agoniji. Verujem da ćemo tada Sodomu i Gomoru smatrati jako prijatnim mestom.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: