Talenat se krije u svakom od nas


Nezaposlena 48-godišnja Susan Boyle prijavila se u show “Britain’s Got Talent” jer joj je želja bila da postane profesionalna pevačica u mjuziklima. Svi su se na to nasmejali! Javno,pred očima cele Britanske javnosti, rugali su joj se! Međutim, posle njenog nastupa koji je oduševio žiri, publiku, čitavu Britaniju i ceo svet, ostvarenje sna Susan Boyle se čini na dohvat ruke. Preko noći postala je senzacija na internetu,a njen nastup na sajtu YouTube za nedelju dana videlo je na milione ljudi.
Nezaposlena žena iz malog sela u Škotskoj, koja povremeno volontira u crkvi, zaprepastila je publiku, sudije i višemilionski auditorijum širom sveta svojim prvim nastupom u takmičenju „Britanija ima talenat“. Neugledna Suzan naizmenično se stidila i šalila sa sudijama u pevačkom takmičenju, među kojima je i „strašni“ Sajmon Kauel, noćna mora pevačkih nada u „Američkom idolu“. Međutim, čim je zapevala prvi stih, zajedljivi komentari su ućutkani, Kauel je zanemeo,publika je zanemela i …. zvezda je rođena!
Voditeljka prestižnog američkog NBC Today Showa, Kathie Lee Gifford, bila je toliko ganuta dok je gledala snimak Susaninog nastupa da se rasplakala, pa je morala obrisati suze da bi mogla predstaviti sledeći prilog u showu. Suzan su, nakon prve runde takmičenja u kojoj je otpevala pesmu „I dreamed a dream“, britanski mediji prozvali „ružni anđeo“, ali šale na njen račun sve su ređe, kako postaje jasnije da bi povučena sredovečna žena sa glasom slavuja mogla da dostigne svetsku slavu i zaradi milione.
Najveći san joj je da postane profesionalna pevačica, a kako je krenula, veoma je moguće da će joj se taj san i ostvariti. Suzan je navodno već dobila ugovorene sastanke sa velikim izdavačkim kućama, kao što su „Syco“ Sajmona Kauela i „Sony BMG“.
Međutim,bilo sa milionskim ugovorima, svetskom slavom, debelim bankovnim računima ili bez svega toga, ono što će svakako ostati upamćeno uz ime ove sredovečne seoske domaćice jeste to da je upravo ona pokazala celom svetu šta znači neoboriva vera u sebe. Samo onaj čovek koji čvrsto veruje u sebe i hrabro ide napred, prateći svoje snove, može se nadati da će njegovi snovi jednom postati java. A talenat se krije u svakom od nas.
Treba ga samo otkriti.
Treba verovati u njega!

Susan Boyle

Susan Boyle


„I dreamed a dream in time gone by
when hope was high
And life worth living
I dreamed that love would never die
I dreamed that God would be forgiving.

Then I was young and unafraid
and dreams were made and used
and wasted
there was no ransom to be paid
No song unsung
No wine untested.

But the tigers come at night
with their voices soft as thunder
as they tear your hope apart
as they turn your dream to shame.

And still
I dream he’ll come to me
that we will live the years together
but there are dreams that cannot be
and there are storms
we cannot weather…

I had a dream my life would be
so different from this hell I’m living
so different now from what it seemed
now life has killed
the dream I dreamed.“

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: