Bela lađa, Bela kuća


Autor: Srećko Šojić | 30.01.2009 – 11:37

„Dragi moj Barače ili dragi Obama, kako vam više odgovara, povodom vaše inauguracije upućujem iskrene čestitke. Ko državnik državniku. Dragi moj kolega, dobro došli u visoku politiku u koju se i ja vrćem sad u nedelju uveče. Ništa nije slučajno. Vi prvi put ulazite u Belu kuću, a ja treći put u Belu lađu. Nadam se da će moji signali da dopru i do Ovalni kabinet i da nikoji dušman nema da ih ometa. Zato sam ozbiljno usavršio svoj engleski, u šta ćete se lično uveriti.

Srećko Šojić

Srećko Šojić


Ja sam pažljivo proučio vaš govor, samo bih da pojasnim sledeće. Vi ste rekli: „Zaklinjemo se da ćemo siromašnim nacijama obezbediti da farme živnu”. Zato mi hitno pošaljete specijalnog izaslanika, da mi, s precizne instrukcije, razjasni u kom pravcu oćete da farme živnu: u pravcu pilići ili u pravcu prasići? I da li se mogu uzeti o obzir i krokodili? Ta biznis pitanja su od naročiti značaj u ovim recesijama i presijama na narodni živci.
Ali, najvažnije za naše odnose je da se mi ovde ratosiljamo od ovi domaći Bušmani, koji su nas zaskočili. Pa ne popušćaju sa uzjahivanje. To su oni koje je Buš gurao, pa je red da vi sada njih skinete s našu grbaču, kako bi popeli nas nenačete. Ove Bušove pulene da šupiramo i da se napravi mesto za naše, tj. vaše, koji imaju sluh za oživljavanje farmi. Jer, svi mi znamo da nema ovde vlast da se osigura dok Amerika ne pogura. Zato ja i pišem vama, dragi Barače, jer koga ćete vi ovde da gurate ako ne mene? Ja, kao simbol zdravih snaga, jedini mogu da se dofaćam sa svakog vraga.
Nema ovde vlasti bez američke masti. Tu mislim na podmašćivanje sa dolarčići. Jer, nema da se vlada bez podmazivanje sa čvrstu valutu. Koja odnekle mora da padne. Pa kad već mora da padne, nek padne u ruke nas sposobnih. I za vas će to da bude veliki plus, jer nama su od vas poslednji put padale samo bombe, pa je red da se sa promene kod vas, promeni i struktura padavina kod nas. Da dolari zamene tomahavke – to predlažem za novi slogan naših blateralnih odnosa, koje ćemo nas dvojica da utemeljimo – na ove farme što treba da živnu.
Vi ste lepo primetili da je vaša ekonomija teško oslabljena zbog pohlepe nekih. Možete onda misliti kolko je naša tek urnirana od pohlepu – svih. Pa mi ovde više i nemamo ekonomiju, ostala nam je samo pohlepa. I kako ja, kao odgovoran političar da izađem na kraj sa tu situaciju, pitam ja vas? Jer, kako ste rekli, treba “graditi nove puteve, mostove, električnu mrežu”, a mi zapeli za gasovod. Katastrofa, moj Barače.
Vi ste naglasili da „svi zaslužuju priliku da traže svoju sreću”. Ja ću sreću da pronađem u politiku, jer kod nas nema ni sreće ni života bez politike, a bogami ni biznisa ni para.
A pošto kažete da su od presudnog značaja “trud, poštenje, hrabrost i patriotizam” – vi ste mene ne samo prepoznali, nego i opisali, kao istinskog saveznika, kakvog nemate u celoj Evropi. A ovde to niko niti shvaća, niti prihvaća. Nas Bušmani i dalje jašu, a kad ćemo mi da jašemo – samo od vas zavisi, dragi Barače. Zato, požurite, promenite džokeje.
Naši konji nestrpljivo čekaju nove gazde.“

Advertisements

Jedno reagovanje

  1. Thank you.
    I added your site to my favorites.

    my site: wikilog

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: