Igračka plačka u rukama internet pedofila


Nakon vesti da je otkriven i uhapšen internet-pedofil iz Novog Beograda, koji je preko internet sajtova upoznao, a zatim i silovao maloletnu devojčicu, običan čovek ne može,a da se ne zgrozi nad ovim monstruoznim (ne)delom!
Međutim,ono što je još više zabrinjavajuće jeste upravo činjenica da većina današnjih roditelja ne zna šta im deca rade za računarom u susednoj sobi. Izgleda das mo mi,kao nacija,još uvek veoma naivni i lakoverni kada je reč o internet prevarama.
Izvesno je, međutim, da će se mnogi, posle ovog monstruoznog čina, zainteresovati za virtuelne prijatelje sa kojima se druže njihova deca.
Prijateljstva i upoznavanja na Fejsu ili nekom drugom sajtu za druženje, upoznavanje ili dopisivanje, kao što su Karike,Krstarica ili My Space često koriste i prevaranti, manijaci i osobe za psihičkim problemima.
Upravo zbog toga neophodno je strogo voditi računa sa kim se „sprijateljuje“ na mreži. I nikako ne treba verovati svakom profilu koji je na sajtu postavljen!
Nažalost, danas se u Srbiji mnogi toga ne pridržavaju. Sve više maloletnika koristi internet bez kontrole svojih roditelja i upravo takvi olako postaju žrtve. Zbog poremećenih osoba kojih je (na žalost) sve više, korišćenje interneta za maloletnike postao je veoma opasan hobi. Ono što se vidi na monitoru u sajber svetu nije isto što i u realnom svetu.
Uhapšeni internet-pedofil se, na internetu, predstavljao kao sedamnaestogodišnji dečak. Kao takav, uspostavio je kontakt sa maloletnom devojčicom koju je kasnije pozvao da se i lično upoznaju. Naivna i lakoverna devojčica lako postaje plen iskusnom i lukavom “sedamnaestogodišnjaku” čija se bolesna mašta hrani upravo neznanjem naše dece. Sve dok roditelji, slučajno, ne saznaju za to. Međutim, da li je time priča završena ili tek počinje?

Poznanstva putem interneta kriju mnoge tajne!

Poznanstva putem interneta kriju mnoge tajne!

Tek sada se postavlja pitanje koliko je, u stvari, ima ovoko namamljenih i silovanih devojčica u Srbiji, koje su neprestalno ucenjena da o tome ništa ne govore?
U današnje vreme, sve je više monstruma na našim ulicama. Šetaju slobodno pod okriljem “domaćina“, lukavo pletući zamke za naivne i lakoverne. A poznanstva putem interneta kriju mnoge tajne.
Upravo zbog toga treba biti jako oprezan. I ni slučajno ne treba dozvoliti detetu maksimalnu slobodu u sajber svetu. Jer, ponekada,i mi koji smo stariji, a samim tim I iskusniji, možemo da pogrešimo i nasednemo na vešto smišljenu priču.
Internet jeste čudo tehnike, ali u rukama naivnog deteta često postaje igračka plačka. I to upravo ona koja može stvoriti bezbroj trauma u duši malih i još psihički nerazvijenih bića.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: