Istorijski dokazane vizije


Da bih bila jasnija u pokušaju objašnjavanja Nostradamusove harizmatične ličnosti, ovde ću se osvrnuti na vizije koje su se ostvarile i koje je nesumljivo potvrdila i istorija.
Počeću anegdotom po kojoj ga većina od nas i poznaje.
Jedne večeri, Nostradamus je sedeo ispred svoje kuće kad je pored njega prošla jedna mlada devojka i pozdravila ga. On joj je otpozdravio sa:”Dobro veče mlada gospođice! ”. Sledećeg jutra, Nostradamus je opet sedeo ispred svoje kuće kada je prošla ista ona mlada devojka. Opet ga je uljudno pozdravila, a on joj je, sa osmehom uzvratio:”Dobro jutro mlada gospođo!” Devojka je, crveneći, nastavila put pitajući se odakle je Nostradamus mogao znati da je te noći prvi put bila u ljubavnom zagrljaju.
Sledeće čuveno Nostradamusovo proročanstvo je ono kada je jednoj ljubopitljivoj kraljici prorekao da će biti majka trojice kraljeva, pored toga što je supruga kralja. Prva dama Francuske je, ne želeći da uvredi poštovanog gospodina De Notr-Dama, samo klimnula glavom i izdala naređenje da se dostojno nagradi. Međutim, događaji koji su se ubrzo desili uterali su joj strah u kosti. Prvo je ostala udovica,a njen sin prvenac je, kao što to običaji nalažu, ustoličen za kralja. Ali vladavina mu je bila kratkog veka. Poginuo je u ratnim sukobima koji su u to doba bili česti. Na vlast je došao drugi sin. Nekako istovremeno, i treći sin se dokopao prestola u prijateljskoj zemlji, ponajviše zahvaljujući braku. Tako se i ovo Nostradamusovo proročanstvo u potpunosti ostvarilo.
Takođe, vredi pomenuti njegova proročanstva o Luju XVI, Revoluciji, Napoleonu, i njegovom ponovnom dolasku na vlast.
Što se novog doba tiče, Nostradamus je sa gotovo neverovatnom tačnošću predvideo početak i kraj Prvog svetskog rata, dolazak Hitlera na vlast i početak Drugog svetskog rata. Čak je predvideo i mesto i godinu – Poljsku i 1939.godinu, kada je taj rat zaista i započeo!
Predvideo je i pojavu aviona, podmornica, tenkova kao i početak svemirske epohe. Valja napomenuti da je, u vidu anagrama, dao i ime prvog čoveka koji će sleteti na Mesec!
Dogadaji koji bi trebalo da se dese u dvadesetak godina ovog veka dati su po redosledu koji nije tačno utvrđen.
Svi koji su tumačili Nostradamusa slažu se samo u jednom – biće velikih nevolja, kako političkih tako i ekoloških.

“Na četrdeset petom stepenu goreće nebo,
Vatra će zahvatiti novi grad,
Odjednom će prema gore suknuti veliki plamen,
Tada ce oni želeti dobiti odobrenje od Normana.“
(Centurija 9, Kvatren 97)

Nakon iznenadnog terorističkog napada na New York po čitavom svetu su se ponovno počela citirati Nostradamusova proročanstva. Ovaj veliki francuski prorok iz 16.veka u svojim je Centurijama predvideo većinu svetskih događanja. Po njemu, tragedija u New Yorku uvod je u Treći svetski rat u kojem će se voditi velika bitka između muslimana i hrišćana. Krivac za sve to je treći Antihrist (prva dva su bila Napoleon i Hitler) koji će, svojim terorističkim napadima, podeliti svet i dovesti do velikih sukoba.
Nostradamus tom trećem Antikristu dodeljuje ime: Mabus.
Mnogi su do sada verovali da se radi o Saddamu Husseinu, ali u zadnjih par meseci pojavio se i novi kandidat – Obama Barak Husein!

Advertisements

Jedno reagovanje

  1. „Valja napomenuti da je, u vidu anagrama, dao i ime prvog čoveka koji će sleteti na Mesec!“

    Pa dobro Valentina, zar nisi izrazila sumnju u to da je covjek sletio na mjesec…

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: